Allmän information
Här hittar du all information du behöver inför tävlingen. Beskrivningar för respektive funktionärsstation finns nedan.
När du kommer till Lundenhallen hittar du informationsdisken i entrén där du registrerar att du är på plats. Där får du även din funktionärströja. Funktionärer betalar inte inträde. Kom till hallen minst 15 minuter innan ditt pass börjar!
Ni stämmer själva av med varandra när det passar att ta en paus för toalettbesök eller liknande (detta finns inte inlagt i schemat).
Tack för att du är funktionär på Gösta cup!
Vägbeskrivning till hallen:
Hör i första hand av dig via telefon under tävlingen på 076-023 52 11 (Amanda Bergstén) men inför tävlingshelgen går det bra att maila på amandabergsten@goteborgsgymnasterna.se
När du har anmält dig via formuläret (längst ner på denna sida) lägger vi till dig i schemat. Du kan inte själv redigera i schemat.
När alla funktionärer kommer till Lundenhallen ska de anmäla sig och få information om var de ska. Den som är funktionär på denna station tar helt enkelt emot alla andra funktionärer och ger dem info, funktionärströja mm.
Funktionärsstationen tar också emot deltagarlistor, bedömningsunderlag samt kollar försäkringslistor från tävlande lag. Du behöver inga förkunskaper för att hantera detta utan får checklista av kansliet kring vad som ska kontrolleras.
Entrévärdarna har ansvar för inträdet och ser till att besökare som vill komma in som publik (släkt och vänner till gymnaster som deltar) har betalat inträde. Gymnaster, tränare och funktionärer betalar förstås inte inträde.
Entrévärdarna hjälper också till att leda besökare rätt till sporthallen och svarar på frågor om var toaletter, omklädningsrum mm finns. Någon/några entrévärdar kan även behöva hjälpa till att leda trafiken rätt ute på parkeringen.
Alla pengar från inträdet (samt café och försäljning av föreningsprodukter) går till föreningens arbete.
På fredagen ställer vi i ordning i lokalen och förbereder kaféet för att det ska vara redo när första passet börjar på lördag morgon. Uppgifter som ingår är att packa upp och ställa in varor i kyl m.m.
Under tävlingsdagarna har vi ett kafé på andra våningen i lokalen, öppet under hela tävlingstiden båda dagarna. Funktionärerna i kaféet ska förbereda fika som att brygga kaffe och koka korv.
Vi tar betalt via Swish (vi har ingen möjlighet att ta emot kontanter/kort).
De som har sista passet på söndagen ansvarar för att plocka undan och städa kaféet.
Funktionärerna i föreningsshopen säljer föreningsgrejer som nyckelband, t-shirts och väskor. Vi tar betalt via Swish (vi har ingen möjlighet att ta emot kontanter/kort).
Föreningsshopen är öppen under hela föreställningarna samt mellan föreställningarna.
De som har sista passet på söndagen ansvarar för att plocka undan prylar, bord och stolar i shoppen.
Sjukvårdsrollen kräver någon typ av sjukvårdsutbildning, att man är t.ex. sjuksköterska, fysioterapeut eller läkare.
Sjukvårdare ska vara på plats i hallen hela tiden så ni kommer att byta av varandra (och du kan inte gå förrän din ersättare har dykt upp). Det finns enklare sjukvårdsutrustning på plats. Behöver du lämna hallen under ditt pass (för t ex toalettbesök), stäm av med den andra sjukvårdaren så att båda inte är borta samtidigt.
På fredagen ska alla redskap flyttas från teknikhallen till sporthallen och på söndagen efter tävlingen är slut ska redskapen flyttas tillbaka till teknikhallen igen. Det kommer finnas personal från kansliet som instruerar var redskapen ska vara under respektive pass.
Redskapsfunktionärerna ställer iordning redskapen enligt de underlag de har fått och ska sedan byta redskap mellan varje grupp. Varje grupp har i förväg angett vilka redskap de ska använda. Här krävs att man är alert och att bytet går snabbt då grupperna kommer löpande efter varandra utan mellanrum. Fysiskt krävande uppgift! Byte av redskap är både under förträning och tävling.
Det finns en redskapsansvarig på plats som vet hur allt ska vara och som hjälper till att leda arbetet.
Funktionären i uppvärmningshallen ser till att allt flyter på bra och ordnat i hallen, att ingen är på trampoliner och i gropar (dessa kommer att spärras av) och städar bort skräp vid behov.
Inkastarna hjälper lagen i de yngre klasserna att hålla koll på när de ska in på golvet för att tävla och ser till att rätt grupp är beredd att springa in i rätt tid. Ni får en lista med alla grupper och vilka tider som de ska tävla.
Några personer behöver ansvara för att hålla ordning i lokalerna under tävlingsdagarna. Det handlar om att tömma sopor, fylla på papper på toaletterna, torka kafébord mm.
Under sista städpasset på söndagskvällen ska lokalerna grovstädas. Det handlar om att sopa och torka av läktarna i sporthallen vid behov. Vi kan dra igång så fort föreställningarna är slut, och vaktmästarna plockar fram de städredskap som vi behöver.
GF Göteborgsgymnasterna © 2021