För medlemmar

Information för dig som är medlem hos oss!

På den här sidan har vi samlat information för dig som är medlem hos oss eller har ett barn som är medlem. Hör gärna av dig om det är någon information som du saknar här så ska vi försöka åtgärda detta!

Kontakt med fysioterapeut

Göteborgsgymnasterna har ett samarbete med fysioterapeuten Helene på Active. Vi tycker att det är viktigt att det finns fysioterapeuter som vet vad truppgymnastik är och vilka krav truppgymnastiken ställer på kroppen. Vi vill kunna rekommendera våra gymnaster till en fysioterapeut som inte bara säger att gymnasten ska börja med något annat istället utan som hjälper till att hitta vägen tillbaka till träningen igen.

Ring Actives reception på 031-919600 för att boka en tid alternativt ta direktkontakt via mejl. Kostnadsfritt upp till 20 år, ingen remiss krävs. Nämn att du kommer från Göteborgsgymnasterna för en snabbare tid och för att få en tid till Helene.

Träningskläder och föreningskläder

Dessa regler gäller för kläder på träningarna:

 • Gymnasterna ska bära åtsittande träningskläder för att undvika att gymnaster och tränare fastnar i varandra
 • Gymnaster som tränar i Lundenhallen får inte heller ha några dragkedjor på kläderna, då dessa kan skada vår redskap
 • Gymnasterna tränar barfota för att skydda redskapen och undvika halkningar. Undantag görs i yngre gula grupper där gympaskor eller sockiplast-strumpor är okej.
 • Smycken och andra lösa föremål ska tas av innan träning för att undvika att gymnaster och tränare fastnar i varandra

 

Vi har föreningskläder!

De går att beställa kläder till både gymnaster och tränare i vår shop hos Vera Sport. Klicka på knappen nedan för att komma till webshopen. 

Schema för alla grupper

Här hittar du hallscheman för samtliga grupper. Klicka på knappen nedan och välj plats, grupptyp eller grupp för att hitta gruppschemat du letar efter. 

Hallar

Vi har stor del av vår verksamhet i området kring Kärralund/Örgryte/Kålltorp men håller på att växa i hela östra och nordöstra delen av Göteborg. Vi har numera grupper även i Utby, Kortedala och Lövgärdet. Äldre gymnaster och gymnaster som tävlar tränar i teknikhallen som finns i Lundenhallen. Klicka på knappen nedan för att hitta mer information om våra träningslokaler.

Hallregler

 • Inga smycken
 • Långt hår ska vara uppsatt
  Inga tjocka gymnastikskor (barfota går utmärkt)
 • Bär träningskläder utan dragkedjor (eftersom de kan skada våra redskap)
 • Vi har åtsittande kläder (så att inte gymnaster eller tränare fastnar i varandra)
 • Ingen mat i hallen men ta gärna med vattenflaska

 

Föräldrar/medföljande vuxna

I Lundenhallen finns ett utrymme där föräldrar kan se in i hallen och sitta och vänta. Det ligger på andra våningen och ni kan gå upp via trappan som är bredvid ingången till gymnastiksalen. Det finns eluttag och wifi här för den som behöver.

I övriga hallar finns det tyvärr inte några avsedda platser för väntande föräldrar. Vi önskar att föräldrarna inte väntar inne i hallarna utan väntar i omklädningsrummet om ni inte vill gå iväg under träningen. Är ditt barn blygt eller är i behov av stöd från en förälder av annat skäl så har vi såklart överseende för detta. 

Gruppförflyttningar

Träningsgrupper

Från 2-7 års ålder går gymnasten i gula grupper. Vid 7 års ålder blir träningen mer gymnastikspecifik. Hösten det år gymnasten fyller 8 år börjar man i en grön grupp och träningen är gymnastikspecifik.

Tävlingsgrupper

Förflyttning till tävlingsgrupp eller mellan tävlingsgrupper ska ske utifrån tränarnas rekommendation och baseras på våra riktlinjer för olika nivåer. Röda och lila grupper är nivåindelade. För blå grupp ska gymnasten ha majoriteten av de förkunskaper som krävs enligt våra riktlinjer för blåa grupper men viljan att träna mer och tävla väger upp om inte alla
förkunskaper finns.

Läs mer genom att trycka på knapparna nedan.

Trygg idrottsmiljö

Policyn Trygg idrottsmiljö omfattar alla medlemmar och syftar till att skapa just trygga idrottsmiljöer i sammanhang som involverar föreningen, t.ex. träningar, tävlingar och användande av lagkonton på sociala medier. Policyn handlar bl.a. om säkerhet, hälsa, diskriminering och trakasserier. Läs den i sin helhet genom att trycka på knappen nedan. 

Kontakt

Har du frågor om gruppen du, eller ditt barn, går i så kontaktar du i första hand ansvariga tränare för gruppen. Kontaktuppgifter till tränarna hittar du i SportAdmin-appen. 

Har du frågor om betalning, gruppbyte eller något annat kontaktar du kansliet. Klicka på knappen nedan för att hitta kontaktuppgifter till kansliet. 

Våra sociala medier

SportAdmin - appen för alla medlemmar

Vi använder ett medlemssystem som heter SportAdmin. För medlemmar och föräldrar finns en app som heter SportAdmin MedlemsApp (finns på App Store och Google Play).

I appen kan ni se:

 • Nyheter och utskick från föreningen samlade i ett flöde
 • Kalender med alla kommande aktiviteter
 • Kontaktuppgifter till andra som går i samma grupp (om de
  godkänt att uppgifterna visas)
 • Genomförda betalningar samt obetalda fakturor
 • Medlemskort

 

Sjukanmälan/frånvaro
I appen kan ni förhandsrapportera om ni inte kommer på träningen. Klicka på ”ej tillgänglig” på det aktuella träningstillfället. Nu kan också svara på kallelser och uppdatera kontaktinformation (dock ej ändra e-postadress).

 

Angående kontaktuppgifter
Namn och kontaktuppgifter visas endast för de som ingår i samma grupp. Ni kan aldrig se någon information om övriga medlemmar i föreningen. Om nu inte har startat/använt appen syns bara medlemmens namn. När ni loggar in och accepterar appens användarvillkor så visas medlemmens kontaktuppgifter automatiskt.

Julapan

Julapan är Göteborgsgymnasternas årliga juluppvisning där både små och stora får visa upp vad de kan och alla vi känner är inbjudna. Föreningens samtliga grupper tolkar varje år olika teman genom att visa upp allt från gymnastik som de tränat på under årets gång till danser och skådespel. Detta skapar tillsammans en riktigt rolig show för publiken! 

Engagemang från föräldrar

Göteborgsgymnasterna är en ideell förening som bygger på frivilliga krafter. Vi har valt bort att barn och föräldrar ska sälja strumpor, korv, ljus osv. men på grund av detta behöver vi istället hjälp på andra sätt. Vi arrangerar årligen tävlingen Gösta cup på vårterminen och uppvisningen Julapan på höstterminen och dessa arrangemang kräver funktionärer för att kunna genomföras. Många gånger handlar det om att hjälpa till några timmar en eller två gånger per år för att vi ska gå runt.