Funktionär på Julapan

Fyll i utvärderingen här!

Utvärdering Julapan 2022

Tack för att du är funktionär på Julapan! Här hittar du all information du behöver inför uppvisningen. Stationsbeskrivningar finns nedan. På stationerna så är det minst två funktionärer samtidigt. Ni stämmer själva av med varandra när det passar att ta en paus för toalettbesök eller liknande så det finns inte inlagt i schemat.

När du kommer till Lundenhallen hittar du informationsdisken i entrén där du registrerar att du är på plats. Där får du även din funktionärströja om du ska ha det på din station. Kom minst 15 minuter innan ditt pass börjar! När du har blivit tilldelad ett pass så läggs ditt namn i i schemat som är länkat via knappen lite längre ner här på denna sida. Funktionärer betalar inte inträde.

Funktionärsmöte 7 december

Den 7 december 18.00-19.00 har vi möte i Lundenhallen för alla funktionärer. Då går vi igenom vilka uppgifter olika funktionärer har och kikar på lokalerna. Ni får chansen att ställa frågor och tycka till om saker innan söndagens uppvisning. Det är inte obligatoriskt att delta på mötet men om du inte kan delta så får du själv ta ansvar för att ta reda på det du behöver veta inför Julapan.

 

Kontakt

Sofia Säljö finns på plats under hela tävlingen och är kontaktperson för dig som är funktionär. Hör i första hand av dig via telefon under uppvisningsdagen på 079-347 37 08 men inför den 11 december går det bra att maila på kansli@goteborgsgymnasterna.se

 

Entrévärd

Entrévärdarna har ansvar för inträdet och tar betalt av besökare som vill komma in som publik (släkt och vänner till gymnaster som deltar). Gymnaster, tränare och funktionärer betalar förstås inte inträde. 

Inträdet är 70 kr för vuxna (barn upp till och med 16 år har gratis inträde). Inträdet betalas med Swish och vi har ingen möjlighet att ta emot kontanter. Är det någon som inte har möjlighet att betala med Swish så kan de betala till vårt bankgiro i efterhand och märka betalningen med “inträde Julapan”.

Alla pengar från inträdet (samt café och försäljning av föreningsprodukter) går till föreningens arbete. Det kan vara inköp av redskap eller att vi kan göra andra saker som utvecklar föreningen och gynnar våra gymnaster.

Entrévärdarna hjälper också till att leda besökare rätt på parkeringen och svarar på frågor om var toaletter, omklädningsrum mm finns. 

Speaker/musik-ansvarig

Speaker/musikansvarig håller i snacket under uppvisningen. Det finns en dator på stationen där musiken finns förberedd. Det finns också ett manus för vad som ska sägas. På den här stationen är det alltid två funktionärer och ni får själva fördela arbetet mellan er. Ert pass är en hel föreställning.  Det finns inga raster i schemat utan ni stämmer själva av med varandra när ni behöver en paus.

Funktionärsstationen

När alla funktionärer kommer till Lundenhallen ska de anmäla sig och få information om var de ska. Vissa stationer kräver en funktionärströja. Den som är funktionär på denna station tar helt enkelt emot de andra funktionärerna under dagen. Den här stationen har även hjälp av någon från kansliet.

Sjukvårdare

Sjukvårdare ska vara på plats i hallen hela tiden. Det finns enklare sjukvårdsutrustning på plats. Behöver du lämna hallen under ditt pass (för t ex toalettbesök) så stäm av med den andra sjukvårdaren så att båda inte är borta samtidigt.

Inkastare

Inkastare ser till att nästa grupp står beredda att springa in på golvet i rätt tid. Ni får en lista med alla grupper och vilka tider som de ska uppträda. Flera grupper kör samtidigt.

Redskapsansvarig

Redskapsansvarig ser till att redskapen står rätt samt stöttar och informerar övriga redskapsfunktionärer. Det finns en skiss över hur redskapen ska stå och en sammanställning vad varje grupp ska ha. Redskapsansvarig behöver ha en del kunskap om redskapen och hur de ska hanteras.

Redskapsfunktionär

Redskapsfunktionärerna ställer ordning redskapen för grupperna. Redskapsansvarig ger instruktioner hur redskapen ska stå så du behöver inte ha några förkunskaper. En del redskap är tunga att bära/släpa. De funktionärer som har sista passet bär också tillbaka redskapen in i gymnastikhallen efter uppvisningen är slut.

Café

Funktionärerna i caféet ska förbereda fika som att brygga kaffe och koka korv. Vi tar betalt via Swish (vi har ingen möjlighet att ta emot kontanter/kort). Caféet är öppet 9.00-17.00. I caféet kommer vi även sälja lite föreningsprylar såsom nyckelband, vattenflaskor och väskor.

Flytta redskap lördag kväll

På lördagskvällen ska alla redskap flyttas till sporthallen (från gymnastikhallen). Vi har tillgång till sporthallen från 19.30 och räknar med att det tar ungefär en timma.

Städning efter Julapan

På kvällen ska lokalerna grovstädas. Det handlar om att sopa och torka av läktarna i Sporthallen vid behov. Vi kan dra igång så fort uppvisningen är slut och vi räknar med att det är ungefär 17.00. Vaktmästarna plockar fram de städredskap som vi behöver. Vi räknar med att det tar max 1,5 timmar.