Funktionär på Gösta cup

Tack för att du är funktionär på Gösta cup! Här hittar du all information du behöver inför tävlingen. Stationsbeskrivningar finns nedan. Ni stämmer själva av med varandra när det passar att ta en paus för toalettbesök eller liknande så det finns inte inlagt i schemat.

När du kommer till Lundenhallen hittar du informationsdisken i entrén där du registrerar att du är på plats. Där får du även din funktionärströja om du ska ha det på din station. Kom minst 15 minuter innan ditt pass börjar!

Funktionärer betalar inte inträde!

Funktionärsmöte 26 mars (ej obligatoriskt)

Den 26 mars 13.00-14.00 har vi möte för alla funktionärer. Då går vi igenom vilka uppgifter olika funktionärer. Ni får chansen att ställa frågor och tycka till om saker innan Gösta cup. Det är inte obligatoriskt att delta på mötet. All information kommer att finnas här på denna sida också och/eller på plats på din station under tävlingen. Men för dig som vill komma och få chansen att ställa frågor mm innan tävlingshelgen så har vi detta möte i vår nya lokal på Prästgårdsängen 23 den 26 mars kl. 13.00.

 

Våra grupper som tävlar

Lördag 1 april
Klass Nian, tävlingstid ca. 10:20-11:40 – Grön 03, Grön 04, Grön 02
Klass Åttan pool 1, tävlingstid ca. 13:20-14:40 – Blå 04
Klass Åttan pool 2, Tävlingstid ca. 17:00-18:40 – Blå 03

Söndag 2 april 
Klass Sjuan, tävlingstid ca. 11:10-13:50  – Blå 11, Blå 12, Blå 02, Blå 01
Klass Sexan, tävlingstid ca. 15:40-18:00 – Röd 13, Röd 10, Blå 21

Kontakt

Sofia Säljö finns på plats under hela tävlingen och är kontaktperson för dig som är funktionär. Hör i första hand av dig via telefon under tävlingshelgen på 079-347 37 08 men inför tävlingshelgen går det bra att maila på sofia@goteborgsgymnasterna.se

 

Entrévärd

Entrévärdarna har ansvar för inträdet och tar betalt av besökare som vill komma in som publik (släkt och vänner till gymnaster som deltar). Gymnaster, tränare och funktionärer betalar förstås inte inträde. 

Inträdet är 80 kr för vuxna och barn upp till och med 12 år (barn 0-12 år har gratis inträde). Inträdet betalas med Swish och vi har ingen möjlighet att ta emot kontanter. Är det någon som inte har möjlighet att betala med Swish så kan de betala till vårt bankgiro i efterhand och märka betalningen med “inträde Gösta cup”.

Alla pengar från inträdet (samt café och försäljning av föreningsprodukter) går till föreningens arbete. Det kan vara inköp av redskap eller att vi kan göra andra saker som utvecklar föreningen och gynnar våra gymnaster.

Entrévärdarna hjälper också till att leda besökare rätt på parkeringen och svarar på frågor om var toaletter, omklädningsrum mm finns. 

Speaker/musik-ansvarig

Speaker/musikansvarig håller i snacket under uppvisningen. Det finns en dator på stationen där musiken finns förberedd. Det finns också ett manus för vad som ska sägas. På den här stationen är det alltid två funktionärer och ni får själva fördela arbetet mellan er. Ert pass är en hel föreställning.  Det finns inga raster i schemat utan ni stämmer själva av med varandra när ni behöver en paus.

Funktionärsstationen

När alla funktionärer kommer till Lundenhallen ska de anmäla sig och få information om var de ska. Vissa stationer kräver en funktionärströja. Den som är funktionär på denna station tar helt enkelt emot de andra funktionärerna under dagen. 

Funktionärsstationen tar också emot deltagarlistor och bedömningsunderlag mm från tävlande lag.

Sekreteriat

Sekretariatet tillhandahåller domarnas resultat samt resultatredovisning under pågående tävling.

Sjukvårdare

Sjukvårdare ska vara på plats i hallen hela tiden. Det finns enklare sjukvårdsutrustning på plats. Behöver du lämna hallen under ditt pass (för t ex toalettbesök) så stäm av med den andra sjukvårdaren så att båda inte är borta samtidigt.

Inkastare

Inkastare ser till att nästa grupp står beredda att springa in på golvet i rätt tid. Ni får en lista med alla grupper och vilka tider som de ska uppträda. Flera grupper kör samtidigt.

Förbereda caféet fredag kväll

På fredagen ställer vi iordning i lokalen och förbereder caféet så att det är redo när första passet börjar på lördag morgon. 

Café

Funktionärerna i caféet ska förbereda fika som att brygga kaffe och koka korv. Vi tar betalt via Swish (vi har ingen möjlighet att ta emot kontanter/kort). Caféet är öppet under hela tävlingen. I caféet kommer vi även sälja lite föreningsprylar såsom nyckelband, vattenflaskor och väskor. De som har sista passet i caféet på lördagen ansvarar för att plocka ihop och förbereda inför söndagen. De som har sista passet på söndagen ansvarar för att plocka undan och städa caféet.

Städning

Några personer behöver ansvara för att hålla ordning under tävlingen. Det handlar om att tömma sopor, fylla på papper på toaletterna, torka caféborden mm. Det ska också dammsugas i gymnastikhallen under helgen vid behov. 

De som har sista passet på lördagen ska plocka skräp och sopa på läktaren. Även dammsuga i Sporthallen (runt redskapen) vid behov.

Under sista städpasset på söndagskvällen ska lokalerna grovstädas. Det handlar om att sopa och torka av läktarna i Sporthallen vid behov. Vi ska även dammsuga i gymnastikhallen och tömma sopor i hela Lundenhallen. Vi kan dra igång så fort tävlingen är slut. Vaktmästarna plockar fram de städredskap som vi behöver. 

Redskapsfunkionär

Ställer iordning redskapen enligt de underlag ni har fått och ska sedan byta redskap mellan varje gren och lag. Varje lag har i förväg angett vilka redskap de ska använda. Här krävs att man är alert och att bytet går snabbt då lagen kommer löpande efter varandra utan mellanrum. Fysiskt krävande uppgift! Byte av redskap är både under förträning och tävlingen.

Det finns en redskapsansvarig på plats som vet hur allt ska vara och som hjälper till att leda arbetet.

 

Flytta redskap fredag kväll och söndag kväll

På fredagskvällen ska alla redskap flyttas till sporthallen (från gymnastikhallen). Vi har tillgång till sporthallen från 20.00 och räknar med att det tar ungefär en timma. På söndagen efter tävlingen är slut ska vi flytta tillbaka redskapen in i gymnastikhallen.

Förbereda i caféet fredag kväll

På fredagskvällen ska vi ställa ordning i caféet och har bokat caféet från 17.00. Vi räknar med att det tar ca 2 timmar.

Anmäl dig här!

När du har blivit tilldelad ett pass så läggs ditt namn i i schemat som är länkat via knappen lite längre upp här på denna sida.

Funktionär på Gösta cup