Funktionär på Julapan

Tack för att du är funktionär på Julapan! Här hittar du all information du behöver inför uppvisningen. Stationsbeskrivningar finns nedan. Ni stämmer själva av med varandra när det passar att ta en paus för toalettbesök eller liknande så det finns inte inlagt i schemat.

När du kommer till Kvibergs Arena hittar du informationsdisken i entrén där du registrerar att du är på plats. Där får du även din funktionärströja, om du ska ha det. Kom till hallen minst 15 minuter innan ditt pass börjar!

Funktionärer betalar inte inträde!

Vägbeskrivning till hallen:

Kontakt

Elin Amb finns på plats under båda föreställningarna och är kontaktperson för dig som är funktionär. Hör i första hand av dig via telefon under uppvisningen på 076-036 32 51 men inför uppvisningsdagen går det bra att maila på kansli@goteborgsgymnasterna.se

Funktionärsstationen

När alla funktionärer kommer till Kviberg Arena ska de anmäla sig och få information om var de ska. Den som är funktionär på denna station tar helt enkelt emot och ger information och funktionärströja till de andra funktionärerna under dagen. 

 

Ljusansvarig

Vi kommer ha en simpel ljusuppsättning under föreställningarna och för detta behöver vi någon som kan fixa med detta. Genomgång av utrustningen sker innan respektive föreställning. Har du någon typ av erfarenhet av ljus eller är teknisk av dig så passar denna uppgift bra. 

Entrévärd

Entrévärdarna har ansvar för inträdet och ser till att besökare som vill komma in som publik (släkt och vänner till gymnaster som deltar) har betalat inträde. Gymnaster, tränare och funktionärer betalar förstås inte inträde. 

Alla pengar från inträdet (samt café och försäljning av föreningsprodukter) går till föreningens arbete. Det kan vara inköp av redskap eller att vi kan göra andra saker som utvecklar föreningen och gynnar våra gymnaster.

Entrévärdarna hjälper också till att leda besökare rätt till sporthallen och svarar på frågor om var toaletter, omklädningsrum mm finns.

Speaker/musik-ansvarig

Speaker/musikansvarig håller i snacket under uppvisningen. Det finns en dator på stationen där musiken finns förberedd. Det finns också ett manus för vad som ska sägas. På den här stationen är det alltid två funktionärer och ni får själva fördela arbetet mellan er. Ert pass är en hel föreställning. Det finns inga raster i schemat utan ni stämmer själva av med varandra när ni behöver en paus.

Sjukvårdare

Kräver någon typ av sjukvårdsutbildning, att man är t.ex. sjuksköterska, fysioterapeut eller läkare. Sjukvårdare ska vara på plats i hallen hela tiden. Det finns enklare sjukvårdsutrustning på plats. Behöver du lämna hallen under ditt pass (för t ex toalettbesök) så stäm av med den andra sjukvårdaren så att båda inte är borta samtidigt.

Inkastare

Inkastare ser till att nästa grupp står beredda att springa in på golvet i rätt tid. Ni får en lista med alla grupper och vilka tider som de ska uppträda. Flera grupper kör samtidigt. 

Förbereda kaféet lördag

På lördagen ställer vi iordning i lokalen och förbereder kaféet så att det är redo när första passet börjar på söndag morgon. 

Kafé

Under dagen finns det tre kaféer, ett huvudkafé och två mindre kaféer nära läktarna. Funktionärerna i kaféet ska förbereda fika som att brygga kaffe och koka korv. Vi tar betalt via Swish (vi har ingen möjlighet att ta emot kontanter/kort). Kaféet är öppet under hela föreställningarna samt mellan föreställningarna. De som har sista passet på söndagen ansvarar för att plocka undan och städa kaféet.

Föreningsshop

Funktionärerna i föreningsshopen ska sälja föreningsgrejer såsom nyckelband, t-shirts och väskor. Vi tar betalt via Swish (vi har ingen möjlighet att ta emot kontanter/kort). Föreningsshopen är öppen under hela föreställningarna samt mellan föreställningarna. De som har sista passet på söndagen ansvarar för att plocka undan prylar, bord och stolar i shopen.

Pyssel- och gymnastikhörna

Detta är en hörna i närheten av kaféet där de mindre barnen kan underhålla sig under föreställningarna. Här finns det lite pyssel, målargrejer och ett fåtal gymnastikredskap. Funktionärens uppgift är här att hålla ordning, städa och umgås med barnen. Barnen får inte lämnas ensamma här utan en förälder/vårdnadshavare. 

Städning

Några personer behöver ansvara för att hålla ordning under uppvisningen. Det handlar om att tömma sopor, fylla på papper på toaletterna, torka caféborden mm.  

Under sista städpasset på söndagskvällen ska lokalerna grovstädas. Det handlar om att sopa och torka av läktarna i Sporthallen vid behov. Vi kan dra igång så fort föreställningarna är slut. Vaktmästarna plockar fram de städredskap som vi behöver. 

Redskapsfunktionär

Ställer iordning redskapen enligt de underlag de har fått och ska sedan byta redskap mellan varje grupp. Varje grupp har i förväg angett vilka redskap de ska använda. Här krävs att man är alert och att bytet går snabbt då grupperna kommer löpande efter varandra utan mellanrum. Fysiskt krävande uppgift! Byte av redskap är både under förträning och uppvisning.

Det finns två redskapsansvariga på plats som vet hur allt ska vara och som hjälper till att leda arbetet. 

Redskap föreställning 1 JULAPAN

Redskap föreställning 2 JULAPAN

Flytta redskap lördag och söndag

På lördagen ska alla redskap flyttas till Kvibergs arena (från Lundenhallen) och på söndagen efter föreställningarna är slut ska redskapen flyttas tillbaka till Lundenhallen igen. Det kommer finnas minst en person från kansliet i varje hall som kan instruera var redskapen ska vara. OBS! Detta är en fysiskt krävande uppgift och kräver att man har tillgång till bil så man kan köra mellan hallarna. 

När du har blivit tilldelad ett pass så läggs ditt namn i i schemat som är länkat via knappen lite längre upp här på denna sida.

Sök
Stäng denna sökruta.