Paragymnastik

Träningsgrupp

Nu har vi äntligen startat en paragymnastikgrupp! Gruppen är för personer med till exempel rörelsenedsättning, neuropsykiatriska och/eller intellektuella funktionsnedsättningar. Som i alla våra grupper så utgår vi ifrån rörelseglädje. 

Gymnasterna får bland annat träna grundmotorik, koordination, styrka, uthållighet och röra sig till musik. Vi leker, bygger banor och testar olika typer av redskap så att gymnasterna får träna sin kropp på många olika sätt. Vi strävar efter att alltid anpassa vår verksamhet utifrån varje enskild deltagares behov. Vi har en tydlig struktur så att alla träningar har samma grund-upplägg. Det är högre tränartäthet i den här gruppen jämfört med våra andra grupper.

Gruppen tränar på måndagar 16.30-17.30 i Lundenhallen. Avgiften är 900 kr/termin och 100 kr i medlemsavgift/år. En termin är minst 13 tillfällen. 

På träningen ska långt hår vara uppsatt och vi är barfota eller har antihalkstrumpor (inga skor i hallen). Vanliga träningskläder går bra.

Vi tar in nya gymnaster löpande under terminen och alla från 6 år och uppåt är välkomna. För att boka plats så behöver du först göra en intresseanmälan. Skriv att det gäller paragymnastik i kommentarsfältet.

Lundenhallen

Vi har vårt kansli och teknikhall i Lundenhallen. Ni hittar oss via huvudentrén. Ta höger och gå längst ner i korridoren så finns vår hall till höger (det finns också en sporthall i Lundenhallen).

Vår fina teknikhall är en av få som finns att tillgå i Göteborgsområdet. Här har vi fasttrack, höj- och sänkbara MD-gropar, två trampoliner och flera andra redskap som tillgodoser våra gymnasters behov.

Vi har en “läktarplats” på andra våningen där föräldrar kan vänta. På andra våningen finns också omklädningsrum och toaletter mm. 

Närmaste hållplats är Lundenskolan som ligger i nära anslutning till Lundenhallen. Hit går buss 60.

Prova på paragymnastik!

Vi välkomnar alla särskolor och andra skolor/verksamheter för barn och unga, i Göteborg, som behöver en anpassad träning och/eller miljö. Kom till oss i Lundenhallen för att prova på paragymnastik under hösten 2022 samt våren 2023. Vi kan erbjuda detta helt gratis tack vare ett bidrag från riksidrottsförbundet. 

Ett tillfälle är en timma. Vi har 1-3 tränare på plats (beroende på antal deltagare) och ni har med ordinarie personal som också stöttar barnen. Tiderna som vi kan erbjuda är vanligtvis 10.00-15.00 på vardagar men hör av er så hittar vi en tid för er!

Deltagarna får prova olika övningar och redskap. Vi anpassar alltid så att det finns fler svårighetsnivåer. Alla kan vara med! På träningen ska långt hår vara uppsatt och vi är barfota eller har antihalkstrumpor (inga skor i hallen). Vanliga träningskläder går bra.

Om ni vill stanna och fika efteråt så finns det en ”caféyta” där det går att sitta. Ni måste dock ha med er egen fika.

Hör av er för att boka tid eller om ni har frågor!

Kontakt

kansli@goteborgsgymnasterna.se
079- 347 37 08