Paragymnastik

Träningsgrupper

Vi har tre grupper för paragymnaster! Grupperna är för personer med till exempel rörelsenedsättning, neuropsykiatriska och/eller intellektuella funktionsnedsättningar. Som i alla våra grupper så utgår vi ifrån rörelseglädje när vi utformar träningen. 

 

Träningen

Gymnasterna får bland annat träna grundmotorik, koordination, styrka, uthållighet och röra sig till musik. Vi leker, gör hinderbanor och testar olika typer av redskap så att gymnasterna får träna sin kropp på många olika sätt. Vi strävar efter att alltid anpassa vår verksamhet utifrån varje enskild deltagares behov. Vi har en tydlig struktur så att alla träningar har samma grund-upplägg. Vi använder oss av bildstöd på träningarna, bl.a. genom bildstödsschema som vi går igenom i början av varje träning så att barnen vet vad vi kommer att göra. Det är högre tränartäthet i dessa grupper jämfört med våra andra grupper. I den yngsta gruppen (födda 2017-2019) har gymnasterna med sig en förälder/vuxen till träningen. I de två andra grupperna strävar vi efter att gymnasterna ska kunna vara i hallen utan sina föräldrar/vuxen när de känner sig trygga att vara det. 

 

Grupper

Kvibergsskolan

Söndagar 16.30-17:30 för barn födda 2017-2019.

Avgiften är 900 kr/termin och 100 kr i medlemsavgift/år. En termin är minst 13 tillfällen. 

Lundenhallen

Måndagar 16.30-17.30 för barn födda 2012-2016. 

Måndagar 18.00-19.00 för barn/unga födda 2002-2011.

Avgiften är 1100 kr/termin och 100 kr i medlemsavgift/år. En termin är minst 16 tillfällen. 

Man kan även ansöka om nedsatt avgift, det gör ni HÄR.

 

Att tänka på inför första träningen

  • Långt hår vara uppsatt
  • Vi är barfota eller har antihalkstrumpor på oss (inga skor i hallen) 
  • Vanliga träningskläder går bra
  • Lösa föremål som smycken och liknande tas av innan träningen
  • Ta med en vattenflaska

Kvibergskolan

En av våra paragrupper håller till i Kvibergsskolans gymnastiksal. 

Närmaste hållplats är Kvibergsskolan som ligger i nära anslutning till Kvibergsskolans gymnastiksal. Hit går buss 56 och 510.

HÄR kan ni läsa mer om tillgängligheten i hallen. 

Lundenhallen

Vi har vår teknikhall i Lundenhallen. Ni hittar oss via huvudentrén. Ta höger efter ni kommit in genom glasdörrarna och gå längst ner i korridoren så finns vår hall till höger (det finns också en sporthall i Lundenhallen).

Vår fina teknikhall är en av få som finns att tillgå i Göteborgsområdet. Här har vi fasttrack, höj- och sänkbara MD-gropar, två trampoliner och flera andra redskap som tillgodoser våra gymnasters behov.

Vi har en “läktarplats” på andra våningen där föräldrar kan vänta. På andra våningen finns också omklädningsrum och toaletter mm. 

Närmaste hållplats är Lundenskolan som ligger i nära anslutning till Lundenhallen. Hit går buss 60.

HÄR kan ni läsa mer om tillgängligheten i hallen. 

Prova på paragymnastik!

Vi välkomnar alla anpassade skolor och andra verksamheter för barn och unga, i Göteborg, som behöver en anpassad träning och/eller miljö. Kom till oss i Lundenhallen för att prova på paragymnastik! 

Ett tillfälle är en timma. Vi har 1-3 tränare på plats (beroende på antal deltagare) och ni har med ordinarie personal som också stöttar barnen. Tiderna som vi kan erbjuda är vanligtvis 10.00-15.00 på vardagar men hör av er så hittar vi en tid för er!

Deltagarna får prova olika övningar och redskap. Vi anpassar alltid så att det finns fler svårighetsnivåer. Alla kan vara med! På träningen ska långt hår vara uppsatt och vi är barfota eller har antihalkstrumpor (inga skor i hallen). Vanliga träningskläder går bra.

Om ni vill stanna och fika efteråt så finns det en ”café-yta” där det går att sitta. Ni måste dock ha med er egen fika.

Hör av er för att boka tid eller om ni har frågor!

Kontakt

kansli@goteborgsgymnasterna.se
079- 347 37 08

 

Sök
Stäng denna sökruta.