Vi söker tränare!

Att vara tränare är ett väldigt givande och roligt uppdrag! Som tränare hos oss får du utbildning och arvode för dina timmar i hallen. Det är många som står på kö för att börja hos oss och engagerade tränare är helt avgörande för att vi ska kunna starta nya grupper och öppna för fler att börja hos oss. Ni förbinder er inte till att vara tränare någon särskild tid men vi önskar att ni har intentionen att vara med en längre tid, minst ett år. Detta för att undvika att det blir byten av tränare mitt i terminerna och att det blir otryggt för gymnasterna. Alla tränare skriver under och jobbar utifrån vår tränarpolicy och policy för Trygga idrottsmiljöer. Du kan bli tränare från då du är 13 år.

Barngrupper
I våra gula grupper jobbar vi med grundmotorik. Redskapsbanor och lekar är huvudinslagen på träningarna. Gymnasterna är 2-6 år. Här söker vi tränare, gärna med pedagogisk erfarenhet, som vill jobba med barn och grundmotoriska övningar. Vi har även grupper för 7-åringar som har samma grund som de andra gula grupperna men som också har inslag av övningar från gröna grupper (mer gymnastikspecifik träning). De här grupperna är tänkta att fungera förberedande för de som sedan vill fortsätta upp i en grön grupp. Grupperna tränar 1 gång i veckan.

Träningsgrupper
I våra gröna grupper jobbar vi med grundövningarna i gymnastik på trampett, tumbling och i fristående. Vi har grupper för gymnaster från 8 år och uppåt. Här söker vi tränare som har viss erfarenhet av gymnastik eller ett stort intresse av att lära sig. Du kan börja som hjälptränare även om du inte har någon formell utbildning. Grupperna tränar 1-2 ggr i veckan. Har du inte tidigare erfarenhet kommer du ingå i ett tränarteam som har andra erfarna tränare.

Tävlingsgrupper
Våra blåa, röda och lila grupper är tävlingsgrupper. Här tränar vi trampett, tumbling och fristående. Vi har grupper för gymnaster från 8 år och uppåt. Här söker vi tränare som har erfarenhet av gymnastik och ett stort intresse. Du kan börja som hjälptränare även om du inte har någon formell utbildning men behöver vidareutbilda dig för att kunna leda tävlingsgrupper. Föreningen står för alla utbildningskostnader. Grupperna tränar 2-3 ggr i veckan.

Paragymnastik
Vi har även paragymnastik och till den verksamheten söker vi trygga vuxna, gärna med pedagogisk erfarenhet. Du behöver inte ha erfarenhet av gymnastik sedan. Vi erbjuder utbildning, både i gymnastik och i att leda paragymnastik. Just nu har vi två grupper som tränar på måndagar.

Seniorgymnastik
Vi har en grupp för seniorer, 65 år och uppåt. De tränar på dagtid, tisdagar 10.00-11.00, i Lundenhallen.

Är du intresserad av att bli tränare så gör en intresseanmälan här!

Search
Close this search box.