Paragymnastik för barn och ungdomar

Göteborgsgymnasterna har en vision om att vara tillgänglig för alla. Utifrån denna vision startades paragymnastiken upp för barn och unga som har behov av att gå i en anpassad grupp.

Hösten 2022 startade föreningen upp paragymnastik för barn och ungdomar i Lundenhallen. Ett år senare utökades verksamheten till två grupper. Gymnasterna är 6-21 år och uppdelade efter ålder i de två grupperna. En av tränarna för paragymnastiken är Thea Björklund som också är tränare i allt från tävlingsgrupper till träninggrupper för olika åldrar.

– Det är lite färre gymnaster i varje grupp och vi jobbar med bildstöd och andra anpassningar för de som behöver men i övrigt så är det väldigt likt våra andra träningsgrupper. Alla gymnaster tränar utifrån sin egen nivå, säger Thea Björklund.

Träningen sker i Lundenhallen där vi har en fullutrustad teknikhall för gymnastik. Gymnasterna får bland annat träna grundmotorik, koordination, styrka, uthållighet och röra sig till musik. Meningen är att varje gymnast ska få utmanas på sin egen nivå. Målet är att paragymnastiken ska vara en lika självklar del i verksamheten som alla andra grupper och att det ska finnas grupper för alla åldrar.

– Vi hoppas att verksamheten kan utvecklas ännu mer med tiden och att vi kanske till och med kan ha en grupp som vill tävla lite i framtiden, säger Thea Björklund.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Thea-Bjorklund-1024x911.jpg
Thea Björklund, tränare
Sök
Stäng denna sökruta.